• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Τα ΒορΟινά, εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων

Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας «τα ΒορΟινά», που κατά παράδοση εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016.

Για 12η συνεχή χρονιά η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την σπουδαία αυτή συλλογή.

Την εβδομάδα που προηγείται, από 23 έως 31 Ιανουαρίου, η Αθήνα υποδέχεται «τα ΒορΟινά» και τους παραγωγούς τους με μια σειρά από οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Οι «ΒορΟινές» εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών.

Επιπλέον, η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, έναν θεσμό που υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως και με στόχο να προωθηθεί ο ρόλος του οινοχόου στη γαστρονομική σκηνή της χώρας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΒορΟινών και θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2016 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων.

Το κοινό, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.


www.voroina.gr
Ξενοδοχείο Grande Bretagne
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016
Ώρες λειτουργίας:
12.00-18.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: αυστηρά με επαγγελματική κάρτα)
18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 8 ευρώ, εκ των οποίων τα 2 ευρώ θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ)

Εγγραφή στο Newsletter