• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα - Δελτίο Τύπου

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά» της ένωσης των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και αποτέλεσε την κορύφωση των φετινών ΒορΟινών οινικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, που διέρκησαν για ένα ολόκληρο 10ήμερο!

Οι οινοπαραγωγοί παρουσίασαν τη μοναδικότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα μέσα από μια πλούσια, σε ποικιλία αλλά και γεύσεις, σειρά γαστρονομικών και οινικών εκδηλώσεων, στις οποίες το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει.

Θεματικά σεμινάρια και masterclasses, παρουσιάσεις οίνων και οινοπαραγωγών, παντρέματα γεύσεων με μαθήματα μαγειρικής ή wine and dine προτάσεις για μεσημβρινά γεύματα και δείπνα, wine cocktails, flights, aperitivo, brunch, pink is με τα ροζέ των ΒορΟινών και πολλά άλλα, πραγματοποιήθηκαν σε εστιατόρια, wine και café bars, όπως και «Τα μικρά ΒορΟινά» στη σχολή Le Monde.

Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την ημέρα της κεντρικής παρουσίασης στο ξενοδοχείο Hilton όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας.

Η μεγάλη ποικιλία των προτάσεων εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε «επίσημη πρώτη» κρασιά που μόλις κυκλοφόρησαν!

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης το κοινό ενημερώθηκε για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής όπως προωθείτε από το πρόγραμμα “Wine in Moderation – art de Vivre”, από τους κκ Στέλλιο Μπουτάρη πρόεδρο της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Στυλιανού Φιλόπουλου διευθυντή του διεθνούς οργανισμού WiM Association και την κυρία Αστερία Σταματάκη διατροφολόγο-διαιτολόγο.

Το Wine in Moderation (WiM) Association είναι μία διεθνής οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τον αμπελοοινικό κλάδο και πρωτοπόρες εταιρείες οίνου, με σκοπό τον κεντρικό συντονισμό και την διεθνή ανάπτυξη του προγράμματος.

Η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμπεριέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος με αφορμή την ένταξη της στο “Wine in Moderation – art de Vivre” και τη συμμετοχή της στην ευρύτερη προσπάθεια για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου με μέτρο και υπευθυνότητα στην Ελλάδα.

Επίσης κατά τη διάρκεια των ΒορΟινών πραγματοποιήθηκε και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων 2017, μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για το ελληνικό κρασί και την γαστρονομία. Νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2020.

 

Εγγραφή στο Newsletter