• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» αποκλειστικός χορηγός οίνων στο 58 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017 με ανατρεπτικούς δημιουργούς, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, παράλληλες εκδηλώσεις.

Η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου μας περιμένει στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού -Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές-, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» και το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στο Δήμο Παύλου Μελά.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
• Υποδεχόμαστε στο φεστιβάλ την ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Ίλντικο Ενιέντι, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.
• Συνομιλούμε με τον σουηδό δημιουργό Ρούμπεν Έστλουντ, τον μεγάλο νικητή του Χρυσού Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, που επίσης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
• Απολαμβάνουμε το τολμηρό σινεμά της Άιντα Λουπίνο (1918-1995), της πρώτης γυναίκας σκηνοθέτιδας στο ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50.
• Ανακαλύπτουμε τις σπάνιες ταινίες του γάλλου ποιητή, δημοσιογράφου, σκηνοθέτη και δραματουργού Αρμάν Γκατί (1924-2017), από τους σπουδαιότερους διανοητές του 20ου αιώνα.
• Εξερευνούμε την παθιασμένη σχέση σινεμά και λογοτεχνίας στο αφιέρωμα «Από τις λέξεις στις εικόνες: Βαλκανική λογοτεχνία και σινεμά» (τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια»), με 11 αριστουργηματικές βαλκανικές ταινίες που βασίστηκαν σε λογοτεχνικά βιβλία.
• Διερευνούμε τις διάφορες όψεις της ανεργίας και της εργασίας στο αφιέρωμα «Αόρατα χέρια»

HIGHLIGHTS: ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ ΚΑΙ ΖΑΝ ΜΑΡΚ ΜΠΑΡ

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία Μικρόκοσμος / Downsizing.

Στο φεστιβάλ θα βρεθεί για πρώτη φορά ο ηθοποιός Ζαν Μαρκ Μπαρ, ο οποίος συμμετέχει σε 2 ταινίες: Ως αφηγητής στο ντοκιμαντέρ Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου, για τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ και ως πρωταγωνιστής στη νέα ταινία του Σεμίχ Καπλάνογλου Σπόρος.


Η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» αποκλειστικός χορηγός οίνων στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και υποστηρικτής της 7η Τέχνης αλλά και των δράσεων που προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, δίνει το παρόν στο Φεστιβάλ, συμμετέχοντας με Επώνυμο Ελληνικό Κρασί των οινοπαραγωγών-μελών της.

Στα δύο κεντρικά πάρτι που θα πλαισιώσουν τις τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα προσφέρει στο κινηματογραφόφιλο κοινό ποιοτικούς οίνους από τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της χώρας μας, με ετικέτες από λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους που φέρουν την ένδειξη ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Παράλληλα, οι κριτικές επιτροπές και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα γεύματά τους με κρασί από τα οινοποιεία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, των οινοπαραγωγών-μελών της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», ενώ για VIPs προσκεκλημένους της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ειδική οινογνωσία.

Τα οινοποιεία της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» ανήκουν στην «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» και στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Εγγραφή στο Newsletter