• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Συμμετοχή των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στην «Ετήσια Συνάντηση Επαγγελματιών Τουρισμού της Αθήνας»

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», στο πλαίσιο προώθησης του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» των επισκέψιμων οινοποιείων των μελών της και του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην ετήσια συνάντηση επαγγελματιών τουρισμού «Travel Trade Athens» στην Αθήνα.

Το 5ο Travel Trade Athens πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με το European Tour Operators Association-ETOA, το IGLTA - International Gay & Lesbian Travel Association και την εταιρεία CAT Publications.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, το Travel Trade Athens 2017 πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεργασία με το Athens Culture Net -το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (ACN) και την FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).

Στις διήμερες εργασίες της συνάντησης, η εκπρόσωπος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» κα. Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συζητήσει προσωπικά με εκπροσώπους των πλέον σημαντικών τουριστικών γραφείων της Ευρώπης και της Αμερικής για εξειδικευμένο τουρισμό.

Η κίνηση αυτή της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με πρωτοστάτη τον πρόεδρό της κ. Στέλλιο Μπουτάρη, αποσκοπεί στην προώθηση του οινοτουρισμού στον βορειοελαδίτικο χώρο, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και της οινικής μας κληρονομιάς που αναδεικνύει τον επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό οίνο του σήμερα και είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου μας.

Εξάλλου, πάντα στο πλαίσιο της προώθησης του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει στην αποστολή της δράσης «Διπλωματία των Πόλεων» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο στη Βιέννη με ανάλογες συναντήσεις επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Εγγραφή στο Newsletter