• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Ο κος Michael Schuster στην Αθήνα

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Michael Schuster στην Αθήνα ως προσκεκλημένου του WSPC για τη διεξαγωγή “Blind Tasting Seminar” σε σπουδαστές IMW και σε κατόχους/σπουδαστές WSET Diploma (για πρώτη φορά εκτός Λονδίνου), η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρέθεσε δείπνο προς τιμή του, σε συνεργασία πάντα με το WSPC και τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW.
Στο δείπνο την Ένωση εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. ενώ τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα του επιλέχθηκαν από τις 6 ζώνες ΠΟΠ της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπευτικά στυλ και ποικιλίες.


Όπως μας μεταφέρθηκε από τους κκ Μπουτάρη και Λαζαράκη, το δείπνο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον και μοναδική εμπειρία αποτέλεσε στη συνέχεια η γευσιγνωσία «Blind Tasting Seminar» του κ. Schuster προς τους συμμετέχοντες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜICHAEL SCHUSTER
Έχει ταυτίσει το όνομά του με την προετοιμασία των υποψήφιων Masters of Wine για περισσότερα από 30 χρόνια. Τα «Blind Tasting Seminars» που διοργανώνει στο Λονδίνο –σεμινάρια γευσιγνωσίας σε συνθήκες εξετάσεων- θεωρούνται «ιερό δισκοπότηρο» για τους σπουδαστές του Institute of Masters of Wine (IMW). Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (2002), η Louise Sydbeck ME (2014) και ο Jeremy Cukierman (2017) είναι ανάμεσα στους μαθητές του Michael Schuster που κατάφεραν να συνδυάσουν τον Τίτλο του Master of Wine με το «Bollinger Medal», μια ειδική διάκριση κύρους που δίνεται στον πρώτο των πρώτων στο κομμάτι της γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων του IMW. Παράλληλα, ο Michael Schuster είναι καταξιωμένος και για το συγγραφικό του έργο. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του «ESSENTIAL WINE TASTING» που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά οινικά εγχειρίδια παγκοσμίως.

Εγγραφή στο Newsletter