Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη
Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

περισσότερα

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «VitiVini LAB»
Η ΕΔΟΑΟ ανακοινώνει τον πρώτο διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «VitiVini LAB» (www.vitivinilab.com), που αφορά αποκλειστικά τον αμπελοοινικό τομέα και διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) με την υποστήριξη της Aephoria.net   

περισσότερα

Οδηγός Εγγράφων Δ.Α.Ο.Κ.
Η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», υλοποίησε έναν οδηγό εγγράφων Δ.Α.Ο.Κ. μετά από πρόταση συναδέλφων οινοποιών της Ένωσης.
Ο μεγάλος αριθμός των εγγράφων που τα οινοποιεία καλούνται να συμπληρώνουν καθημερινά και η διαφορετική, σε ορισμένες περιπτώσεις, συμπλήρωση τους ανά περιοχή ή/και οινοποιείο, ώθησε την Ένωση στην πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης αυτών των εγγράφων και στην παροχή ενδεικτικών παραδειγμάτων συμπλήρωσής τους.
Στην ολοκλήρωση του οδηγού συνέβαλαν στελέχη των οινοποιείων της Ένωσης με εμπειρία στη τήρηση των εγγράφων αυτών.
Η  «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», κοινοποίησε τον οδηγό σε όλο τον κλάδο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, Περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών, οινοποιεία) με στόχο τη βοήθεια όλων των συναδέλφων.

Επίσης οποιεσδήποτε μελλοντικές προτάσεις ή αλλαγές προκύψουν θα μπορούσαν να περιληφθούν σε επόμενες εκδόσεις του οδηγού, έτσι ώστε ο οδηγός αυτός να αποτελεί ένα επικαιροποιημένο εργαλείο για τα στελέχη των οινοποιείων.

Για να κατεβάσετε τον Οδηγό Εγγράφων Δ.Α.Ο.Κ. πατήστε ΕΔΩ

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter