Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 10/12/18

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 η εκδήλωση που εδώ και ένα χρόνο όλοι περιμένουμε: «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων», η πιο λαμπερή και εορταστική οινογευσία στην Ελλάδα, στολισμένη με τα χρώματα της Αγάπης!


Σας προσκαλούμε να ζήσετε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή εμπειρία με κέντρο το κρασί πλαισιωμένο από ότι πιο εξαιρετικό, σπάνιο και ιδιαίτερο έχει να παρουσιάσει ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας.

Σας περιμένουμε από τις 6 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, στον ημιώροφο.

Πάρτε το ποτήρι των ΒορΟινών από την είσοδο της εκδήλωσης και περιπλανηθείτε στα τραπέζια των οινοπαραγωγών- μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» για να ανακαλύψετε:

περισσότερα

Ο κος Michael Schuster στην Αθήνα
Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Michael Schuster στην Αθήνα ως προσκεκλημένου του WSPC για τη διεξαγωγή “Blind Tasting Seminar” σε σπουδαστές IMW και σε κατόχους/σπουδαστές WSET Diploma (για πρώτη φορά εκτός Λονδίνου), η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρέθεσε δείπνο προς τιμή του, σε συνεργασία πάντα με το WSPC και τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW.
Στο δείπνο την Ένωση εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. ενώ τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα του επιλέχθηκαν από τις 6 ζώνες ΠΟΠ της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπευτικά στυλ και ποικιλίες.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2018 – ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η εσοδεία του 2018 για τη Βόρεια Ελλάδα οφείλει να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερη και απαιτητική, με μεγάλες ανομοιομορφίες και έντονες διακυμάνσεις. Ήταν μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις τόσο για τους αμπελουργούς όσο και για τους οινοποιούς, οι οποίοι κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες και σε ορισμένες περιπτώσεις, πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο σωστός προγραμματισμός, η συνεχής επαγρύπνηση και οι καίριες επεμβάσεις, ήταν αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ποιοτική παραγωγή.
Πιο συγκεκριμένα, ο χειμώνας ήταν ήπιος με κανονικές βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες που οδήγησαν σε πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών, ιδίως για τις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Την περίοδο της Άνοιξης, επικράτησαν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες σε συνδυασμό με τις λίγες βροχοπτώσεις, οδήγησαν στην πρώιμη εμφάνιση της άνθισης για τις περισσότερες περιοχές. Από την άλλη, την περίοδο του καλοκαιριού και ειδικότερα το διάστημα Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, επικράτησαν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, που συνοδεύτηκαν από αρκετές βροχοπτώσεις, έντονες σε ορισμένες περιοχές, ενώ υπήρξαν και χαλαζοπτώσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να υπάρξει έντονη πίεση από μυκητολογικές προσβολές, τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με συχνές επεμβάσεις. Ακολούθως, ο Αύγουστος ήταν ξηρός και θερμός, βοηθώντας την παραγωγή να ωριμάσει κανονικά, πιο σύντομα κατά 7-10 ημέρες για τις περισσότερες περιοχές. Σε ορισμένες περιοχές, οι ερυθρές ποικιλίες παρουσίασαν δυσκολία στην ωρίμανση με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μικρότερη χρωματική ένταση.

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter