Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

ΤΟΠΟΣ Ή ΤΡΟΠΟΣ ; - MASTERCLASS ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΑΖΑΡΑΚΗ MW
"Τόπος ή τρόπος; Μία άσκηση πάνω στον αμπελώνα και το στυλ των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας"
25 επιλεγμένες ετικέτες από τα οινοποιεία της ένωσης "Οίνοι Βορείου Ελλάδας" δοκιμάζονται τυφλά σε μια ιδιαίτερη εξερεύνηση της επίδρασης του τόπου και του τρόπου στην εξέλιξη και τη σημερινή εικόνα του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

περισσότερα

Terroir και Τυπικότητα στο Cabernet Sauvignon της Βόρειας Ελλάδας - MasterClass με τον Γιάννη Καρακάση MW
Το Cabernet Sauvignon αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες ποικιλίες παγκοσμίως, υπεύθυνη για την παραγωγή των κρασιών «θρύλος» του Bordeaux. Στην Ελλάδα πρωτοφυτεύθηκε στο Μέτσοβο το 1958 για να ακολουθήσουν το Άγιον Όρος και οι Πλαγιές Μελίτωνα στη Χαλκιδική και να εξαπλωθεί στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, παράγοντας μερικά από τα πλέον συναρπαστικά κρασιά.

περισσότερα

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/02/2019
Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», επιστρέφουν στην Αθήνα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους φίλους του κρασιού, το κοινό που θέλει να γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του επώνυμου ποιοτικού οίνου από τα δημοφιλή οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα κρασιών, από τα φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2018 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών, αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους, γλυκείς και αποστάγματα απλά και παλαιωμένα.

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter