Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ο κος Michael Schuster στην Αθήνα
Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Michael Schuster στην Αθήνα ως προσκεκλημένου του WSPC για τη διεξαγωγή “Blind Tasting Seminar” σε σπουδαστές IMW και σε κατόχους/σπουδαστές WSET Diploma (για πρώτη φορά εκτός Λονδίνου), η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρέθεσε δείπνο προς τιμή του, σε συνεργασία πάντα με το WSPC και τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW.
Στο δείπνο την Ένωση εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. ενώ τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα του επιλέχθηκαν από τις 6 ζώνες ΠΟΠ της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπευτικά στυλ και ποικιλίες.

Όπως μας μεταφέρθηκε από τους κκ Μπουτάρη και Λαζαράκη, το δείπνο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον και μοναδική εμπειρία αποτέλεσε στη συνέχεια η γευσιγνωσία «Blind Tasting Seminar» του κ. Schuster προς τους συμμετέχοντες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜICHAEL SCHUSTER
Έχει ταυτίσει το όνομά του με την προετοιμασία των υποψήφιων Masters of Wine για περισσότερα από 30 χρόνια. Τα «Blind Tasting Seminars» που διοργανώνει στο Λονδίνο –σεμινάρια γευσιγνωσίας σε συνθήκες εξετάσεων- θεωρούνται «ιερό δισκοπότηρο» για τους σπουδαστές του Institute of Masters of Wine (IMW). Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (2002), η Louise Sydbeck ME (2014) και ο Jeremy Cukierman (2017) είναι ανάμεσα στους μαθητές του Michael Schuster που κατάφεραν να συνδυάσουν τον Τίτλο του Master of Wine με το «Bollinger Medal», μια ειδική διάκριση κύρους που δίνεται στον πρώτο των πρώτων στο κομμάτι της γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων του IMW. Παράλληλα, ο Michael Schuster είναι καταξιωμένος και για το συγγραφικό του έργο. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του «ESSENTIAL WINE TASTING» που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά οινικά εγχειρίδια παγκοσμίως.

περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, Κυριακή, 11/11/2018
Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος συμμετέχει φέτος για έκτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη
Ελάτε στα οινοποιεία μας να γνωρίσετε τους δημιουργούς των αγαπημένων σας κρασιών στους χώρους παραγωγής τους.
Μαζί θα ξεναγηθούμε και θα δοκιμάσουμε νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2018.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»:
τ. 2310 281617 & 2310 281632 |e. info@wineroads.gr ή μέσω των διαδικτυακών μας σελίδων: www.winesofnorthgreece.gr  - www.wineroads.gr , www.facebook.com/winesofnorthgreece 

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο (ΕΔΩ τις εκδηλώσεις και ΕΔΩ το χάρτη)  και την Αφίσα της εκδήλωσης (ΕΔΩ
Δείτε το Δελτίο Τύπου ( ΕΔΩ )

Επιπλέον, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και την τουριστική έκθεση Philoxenia η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον Οινοτουρισμό και τους Δρόμους του Κρασιού, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης (αίθουσα Olympias).

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2018 – ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η εσοδεία του 2018 για τη Βόρεια Ελλάδα οφείλει να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερη και απαιτητική, με μεγάλες ανομοιομορφίες και έντονες διακυμάνσεις. Ήταν μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις τόσο για τους αμπελουργούς όσο και για τους οινοποιούς, οι οποίοι κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες και σε ορισμένες περιπτώσεις, πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο σωστός προγραμματισμός, η συνεχής επαγρύπνηση και οι καίριες επεμβάσεις, ήταν αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ποιοτική παραγωγή.
Πιο συγκεκριμένα, ο χειμώνας ήταν ήπιος με κανονικές βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες που οδήγησαν σε πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών, ιδίως για τις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Την περίοδο της Άνοιξης, επικράτησαν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες σε συνδυασμό με τις λίγες βροχοπτώσεις, οδήγησαν στην πρώιμη εμφάνιση της άνθισης για τις περισσότερες περιοχές. Από την άλλη, την περίοδο του καλοκαιριού και ειδικότερα το διάστημα Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, επικράτησαν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, που συνοδεύτηκαν από αρκετές βροχοπτώσεις, έντονες σε ορισμένες περιοχές, ενώ υπήρξαν και χαλαζοπτώσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να υπάρξει έντονη πίεση από μυκητολογικές προσβολές, τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με συχνές επεμβάσεις. Ακολούθως, ο Αύγουστος ήταν ξηρός και θερμός, βοηθώντας την παραγωγή να ωριμάσει κανονικά, πιο σύντομα κατά 7-10 ημέρες για τις περισσότερες περιοχές. Σε ορισμένες περιοχές, οι ερυθρές ποικιλίες παρουσίασαν δυσκολία στην ωρίμανση με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μικρότερη χρωματική ένταση.

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter