Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

MW Masterclass: Τα ΒορΟινά του Μέλλοντος!
Οι οινοποιίες που οδήγησαν τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα στον 21ο αιώνα εδραιώνοντας μερικές από τις πιο γνωστές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζοντας νέα στυλ κρασιών και κυρίως συμβάλλοντας στην έννοια του ποιοτικού επώνυμου Ελληνικού οίνου και της αναγνώρισής του ως προϊόν πολιτισμού συνυφασμένο με την Ελληνική παράδοση, τη γαστρονομία και τον οινοτουρισμό, σας προσκαλούν σε μία ξεχωριστή γευσιγνωσία με οίνους που θα αποτελέσουν όχημα εξέλιξης για το μέλλον.
25 διαφορετικοί οίνοι, ένας από κάθε οινοποιείο-μέλος της ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδος, ειδικά επιλεγμένοι από τους οινοπαραγωγούς τους ως το κρασί που θα αποτελέσει ναυαρχίδα για την πορεία του οινοποιείου τους στο μέλλον, θα παρουσιαστούν από τον Master of Wine κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, σε μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας.

MW Masterclass:   Τα ΒορΟινά του Μέλλοντος!
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα: 19:00–21:00                                                         
Χώρος:   Ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki           
Κόστος συμμετοχής: 40€                                               
Κρατήσεις  έως την Παρασκευή 14/9/18                               
Τηλ. Κρατήσεων: 2310281617 – ώρες 09:00-15:00

περισσότερα

Τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη
Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

περισσότερα

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «VitiVini LAB»
Η ΕΔΟΑΟ ανακοινώνει τον πρώτο διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «VitiVini LAB» (www.vitivinilab.com), που αφορά αποκλειστικά τον αμπελοοινικό τομέα και διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) με την υποστήριξη της Aephoria.net   

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter