Νεα

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Δελτίο Τρύγου 2017 – Βόρεια Ελλάδα

Η αμπελουργική χρονιά για τη Βόρεια Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από δύο περιόδους με έντονα χαρακτηριστικά, εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους. Πιο αναλυτικά, ο χειμώνας ήταν δριμύς, με χιονοπτώσεις και παρατεταμένες θερμοκρασίες παγετού (oC) για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Αντίθετα, το καλοκαίρι και κυρίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου μέχρι και τον Ιούλιο, παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Η άνοιξη για τις περισσότερες περιοχές ήταν σχετικά δροσερή, με λίγες βροχοπτώσεις να εμφανίζονται κατά περιοχές μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Τέλος, η περίοδος του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ήταν με κανονικές θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων.

περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος

H ένωση οινοπαραγωγών `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην "Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού" με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος", την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Επισκέψιμα οινοποιεία από τις 8 διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος` θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter